torsdag 28 februari 2008

Bokrea-tips som hette duga!

Premiären för programverksamhet på biblioteket utgjordes, som bekant, av bokrea-tips av ingen mindre än strålande Björn de Verdier. Det var en lyckad och mysig kväll som manade till läsning, mest av allt. Som Björn själv sa kunde han inte låta bli att bokprata lite också..!
Chicklitt och ladlitt (ja, vad det är får ni som inte vet masa er ned till närmaste bibliotek och fråga!) var de genrer han bokpratade om och med den äran, får sägas.

I övrigt var han reakatalogerna trogen: Jan Lööf, Hasse & Tage, "Nu vill jag sjunga dig milda sånger", "Svinalängorna" med så mycket mera avhandlade han. Bra tips!

I biblioteket rådde vintermys. I lyktorna flämtade lågorna, frallorna var inbjudande (och goda) och te smakar alltid bäst vid ett bord med flera människor som pratar, lyssnar, ler och skrattar. Och kommenterar! Björn var inte okommenterad.
Vad som mer var mysigt var att det i biblioteket blev ett skönt gung under programmet: människor hittade ett annat tempo och fler än ett par slog sid ned lite vid sidan av vårt bord för att lyssna och anteckna. Inne i barnavdelningen satt en läsande kvinna som ibästa fall muntrades upp av undertecknads övermuntre son som idkade högläsning och skönsång jämte de boktravar han snabbt ögnade igenom. Boktravarna hade nått taket om inte kvällningen nåtts på de två timmar vi hade.
;-)
En mysig afton således.

Nästa gång vi slår oss ned i mysstämning är på tisdag då EVA LEJONSOMMAR och medföljande komikern AGNETA EKSTRÖM gästar oss. Då ska vi prata om "De afrikanska breven" och mycket mer...
Det finns biljetter kvar!

Inga kommentarer: