torsdag 7 februari 2008

Biljettsläpp!

Idag släpps åtråvärda biljetter på Balltorps bibliotek :-)
Om exakt två veckor (okej då + tre timmar) kommer Björn de Verdier hit för att tipsa om de verkliga fynden i BOKREA-högarna i stadens alla boklådor. Mölndals Bokhandel har ju varje år en bokrea som heter duga med kö mitt i natten invid marshallernas uppiggande sprakande...!
Och travar av böcker! Hur ska man hitta de riktiga, verkliga guldkornen i dessa bokberg?
Hur kryssar man förbi kartonnage som tryckts upp enkom för rean för att finna riktigt bra böcker som faktiskt slumpas bort till fyndpriser och som står sig ett tag hemma i bokhyllan?

JO, det vet Björn. Han har valt det absolut bästa. Och Björn är dessutom en sådan där person som är så himla rolig att man inte bara lockas att skratta - man skrattar högt. Oftast efter att bara ha varit i hans närvaro någon minut! Det är alldeles sant. Första gången jag träffade Björn skrattade jag inom 40 sekunder och då var det bara ett snabbt möte, ett samtal om böcker eller om det var om bibliotek.
Vissa bara är roliga och trevliga av naturen. Sådan är Björn. Och så kan han det han talar om: böcker. Han arbetar till vardags som förstebibliotekarie i Tuve med Kulturpunkten - http://www5.goteborg.se/prod/tuve-save/dalis2.nsf/vyPublicerade/786D6EA551A45CE4C1257026003F811E?OpenDocument

eller
http://www5.goteborg.se/prod/tuve-save/dalis2.nsf/vyPublicerade/FD2B2CB4F6117428C1256E86002DE51A?OpenDocument

Men Björn arbetar även som estradör och är alltså ett proffs på det han gör.
Biljetter släpps idag, 30:- styck. Först till kvarn är det som gäller!!

Inga kommentarer: