tisdag 20 maj 2008

Tillbaka efter konferens

Det var en bra konferens som Svensk Biblioteksförening ordnade i Luleå!
Personligen tog jag med mig lite av varje hem till Mölndal. Att bloggen fått en egen sökmotor, är endast ett exempel och ett väldigt praktiskt sådant! Sökmotorn ska naturligtvis förklaras och nischas lite till men - som vanligt - får det ske i mån av tid. Kanske kommer sommartiden som förlösande välsignare?
Tackar i alla fall Malin Cantwell (http://malin.typepad.com/biblioteksrelaterat/) och Erik Stattin (http://mymarkup.se/ ) för en mycket god och användbar workshop!

I Luleå var det lite kallare än här hemma och trots att jag minsann packat ned vinterjacka och vinterstövlarna kunde jag stundtals sakna vantar... Solen sken dock nästan hela tiden, så Luleå fick visa sig från sin vackraste sida och den gick inte av för hackor!

Mölndals bokbuss vann priset "Best In Show" av alla de bokbussar som kört upp till den nordiska bokbussfestival som pågick samtidigt. Och det var den väl förtjänt av! http://www.biblioteksforeningen.org/nyheter/g/nyhet03496.html

Norrbottens bibliotek vann pris för bästa marknadsföringskampanj, något som också tål att påpekas då marknadsföring av biblioteken är ytterst viktig. Alla vet inte vad som finns och vad man kan göra! Och det är så synd, eftersom vi erbjuder så mycket bra och nyttigt och viktigt. http://sab.se/nyheter/g/nyhet03421.html
I Västra Götaland börjar vi nu också se över hur man kan jobba med det, även här. Spännande arbete framöver som undertecknad är med i.

Kulturens Hus som inrymmer ett vackert bibliotek.


En lite kylig men mycket vacker boardwalk i Luleå.

För den som så önskade, fanns stege ned i ett inbjudande bad!

Islossning hade ägt rum dagen före vi dök upp.

Isbrytare parkerade.


Jag blev förtjust i den lilla nordliga staden ;-)

1 kommentar:

malin c sa...

Tjusigt med sökmotorn! Och tack själv ännu en gång för ditt flitiga deltagande på workshopen.