onsdag 28 november 2007

Julen närmar sig

På Balltorps bibliotek finns det visserligen redan sedan tidigare ganska julig stämning men såhär i juletid (jo men lite juletid är det redan nu) gör sig värmeljusen extra bra.
Och så även kaffet och samvaron runt bordet.
På skyltväggen med bibliotekariernas tips finns böcker med julanknytning, bland annat julrysare, juldeckare och en och annan Baldacci.
Jul har det redan varit både på Gunnebo slott och i Kvarnbyn (http://www.julikvarnbyn.se/) och de båda julmarknaderna var i sanning värda en omväg! Undertecknad har bevistat dem båda – skulle inte missa det för allt smör i Småland!
I Kvarnbyn ges chansen igen till dem av er som missade eventet under helgen som gick och det göres kommande helg. Välsmakande ostar, kryddig glögg, pepparkakor och extraordinär konst låter sig varsamt blandas med massor av tända ljus, julmusik och inbjudande sittplatser. Att bara spankulera för att insupa atmosfär räcker långt på Kvarnbyns julmarknad. Passa särskilt på att stiga in i de där husen man annars alltid endast kan undra hur de ser ut inuti! Du kommer garanterat inte att ångra dig.
När du ändå är där: Missa inte spelutställningen på Mölndals museum, den är kalasrolig!!
(och Forscaféet tillhandahöll delikat gulaschsoppa)


Mycket stämning innanför väggarna.

Häftiga konstupplevelser!


Mys


Delikata ostar i långa banor.

Inga kommentarer: