onsdag 23 juni 2010

Upplev Sverige.

Krydda semestern med roliga utflyktsmål runt om i landet! Har du idétorka kan du få inspiration från våra fräscha böcker på temat resor i Sverige. Vi har bland annat en stor nyinköpt bok som har just titeln "Upplev Sverige" av Mats Ottosson. Den är en omfattande guide som går igenom landskap för landskap och deras utflyktsmål.I boken "Sveriges 100 märkligaste sevärdheter" av Fredrik Kulberg får du precis som titeln antyder veta mer om märkliga platser runt om i landet. Vad sägs om ett ufo-monument, vandrarhem i ett retroflygplan eller världens enda undervattenshotell?

Färdas du i bil till utflyktsmålet? I så fall passar kanske boken "Bila med barn". Det är en vägatlas met barnvänliga aktiviteter utmärkta. Om det börjar bli gnälligt i baksätet hittar du även tips på roliga billekar i boken. Perfekt om det är långt mellan stoppen.

Behöver du någonstans att bo under semestern? Vi har en nyinköpt utförlig campingguide. Boken heter "Camping i Sverige" och innehåller exempelvis GPS-koordinator till uppställningsplatser.

På semestern behöver du inte bara sova utan även äta. Även här kan biblioteket hjälpa till med idéer: boken "White guide - en guide till Sveriges bästa restauranger" guidar dig nämligen till de godaste måltiderna.

Om du inte planerar att åka så långt har vi en del bra Mölndals- och göteborgslitteratur du kan förkovra dig i. Du kan även hitta bra utflyktsmål i Göteborg med omnejd i boken "Barnens Gbg guide - de största äventyren för de minsta göteborgarna" av Michaela Stenman.

Inga kommentarer: