onsdag 10 september 2008

Biblioteksrådets första möte för terminen

Idag hade biblioteksrådet på Balltorps bibliotek sitt första möte. Det är ett brukarråd för elever i Balltorp där vi pratar om vad man kan göra på biblioteket, vad man skulle vilja göra och vad som behöver finnas där.

Dagens möte var livat och trevligt och många idéer las fram trots att det var terminens första!
Följande klasser var representerade idag:

1E, 2E, Fyren, 5A och 5B.

Vi gick igenom vad ett biblioteksråd kan vara för något och vad det förra biblioteksrådet hade haft för frågor som de lyft fram under förra terminen. Förra terminens sista protokoll innehöll bland annat önskemål om fler böcker till fotbollshyllan, fler spökböcker och musik inom genrerna Hip hop, Rn’B och Tecno. De önskade även fler TV-spel och gärna med SuperMario.

Höstens nya biblioteksråd fick frågan om någon av dessa punkter var ämnen även de hade tankar och kring och det var det! Fler TV-spel önskades unisont och fler spökböcker till biblioteket. Det önskades även böcker med ytterligare spänning: gärna mord… Också mer manga och fler böcker om hur man lär sig teckna manga stod högt på önskelistan. Böcker om handboll, både faktaböcker och skönlitterära sådana, noterades.
Fler intressen som snappades upp och som det önskades böcker om var: husdjur (mest hundar), dinosaurier, hajar och Star Wars.

En elev gav ett hett boktips också:
”Flickan i kistan” av Carol Hedges.

Till nästa möte (som äger rum 8 oktober kl. 9:30) fick de i uppdrag att samla ihop klasskamraternas önskemål och frågor samt att skriva en kortare presentation om sig själva som vi kan lägga (bara med förnamn) här i bloggen.
Det var ett bra möte, som ni förstår. Vi ses igen om en knapp månad!

Inga kommentarer: